Simulacija kampiranja u OŠ Jabukovac

Od početka školske godine u OŠ Jabukovac ADRA Hrvatska provodi izviđačke aktivnosti u dvije skupine. Starija skupina ”Dabrovi” je u srijed u 14.12.2022. imala simulaciju kampiranja u školi ili kako izviđači to zovu izviđačko kantonovanje.  Njih 15 je ostalo u školi na izviđačkom sastanku koji se produžio do sljedećeg dana. Naučili smo pakirati torbu za izlete, izrađivali smo blagdanske čestitke i izviđačke ukrase, naučili smo raditi energetske kuglice koje čete moći sutra probati na sajmu i time podržati naše izviđačko društvo i pomoći nam da napravimo izviđačke majice. 

Prije večere, ekipa je imala obvezno učenje nakon čega su uslijedile palačinke, puno druženja i igara s trenerom Alanom. 

Većina izviđača ustaje oko 7 ujutro ali u četvrtak iako su spavali u školi, probudili su se u 6:30 kako bi do škole napravili dežurstva, ispekli do kraja palačinke, zajedno doručkovali i pospremili dvoranu. Iako su trebali ustati ranije nego inače to ih nije spriječilo da čim su ustali pitaju kada će ponovo spavati u školi.

Ne možemo se dovoljno zahvaliti ravnateljici Jadranki, kuharici Saneli koja nam je pripremila hranu, domaru Kreši koji je do kasno bio tehnička podrška i svima u školi koji su omogućili da ovo spavanje prođe nezaboravno. Jedva čekamo novo polugodište s novim aktivnostima. 

Rad s izviđačima na poslije potresnom području možete podržati uplatom na račun:

  • ADRA Hrvatska
  • Prilaz Gjure Deželića 77, Zagreb
  • IBAN: HR9223600001502659276
  • SWIFT: ZABAHR2X
  • Svrha: izviđači Zagrebačka banka, Trg bana Josipa Jelačića 10, Zagreb