Zimski sajam u Glini

U suradnji s Grad Glina i Gradsko društvo Crvenog križa Glina 18.12.2022. imali smo Zimski Sajam na trgu u Glini. Prije sajma gledali smo utakmicu, a neki su i zaigrali mini nogomet da se malo zagriju. Na sajmu su građani Gline mogli uživati u besplatnim: palačinkama, vaflima, fritulama, krumpirićima, hot dogu, toploj čokoladi i čaju. Osim u hrani, ekipa je mogla uživati i u raznim igrama.  

GDCK Glina je sve razveselio s Medom, Križem i Djedom Mrazom, svi su htjeli sliku s njima. Iako je bilo jako hladno, hvala Bogu ništa nije padalo pa je preko 170 djece s roditeljima moglo uživati u sajmu.  Zajedno smo navijali, uživali u hrani, dobroj glazbi koju je pripremio ADRA AID band i lijepom društvu.

Zahvalni smo gradu Glina i gradonačelniku Ivanu Jankoviću na ukazanom povjerenju i susretljivosti. Posebno se zahvaljujemo tajnici gradonačelnika Marini Tomić Šantek koja je bila velika podrška u cijelom procesu organizacije, a posebno na sajmu u brzom rješavanju problemčića sa strujom, tako da su se vafli i krumpirići brzo mogli nastaviti peći. 

Zahvaljujemo GDCK Glina i njihovoj ravnateljici Alberti Cestarić na suradnji, podršci i prijateljstvu – ne samo na jučerašnjem sajmu, nego tijekom gotovo dvije godine od kako djelujemo na poslije potresnom području. Veselimo se novim zajedničkim akcijama u budućnosti. 

Ne možemo se dovoljno zahvaliti svim volonterima koji su jučer preko 6 sati na minusu pekli, kuhali, igrali se s djecom, hvala vam na vašem trudu, požrtvovnosti i ljubavi koju ste pokazali. Posebno se zahvaljujemo vrijednim volonterima iz Prva privatna gimnazija s pravom javnosti i njihovoj profesorici Elmi Kerić, koji su bili toliko oduševljeni ekipom u Glini da jedva čekaju da se vrate. To je sada već poznati obrazac da jednom kada volonteri dođu na poslijepotresno područje uvijek se rado vraćaju.

Zahvalni smo  Djeca i mladi HK koji su pripremili poklone koji su razveselili djecu, i Matei Vučetić koja je organizirala da pokloni dođu do djece. Također se ne možemo dovoljno zahvaliti sponzoru KAC Prilaz koji su već drugu godinu zaredom odlučili svoj ”Haustor sajam” preseliti na Baniju i biti blagoslov često zaboravljenim ljudima poslijepotresnog područja. Posebno se zahvaljujemo Ivici Stojčeviću i Heleni Smolčec koji su dali sve od sebe da se ovaj Zimski sajam ostvari.

Velika zahvala ide i studiju Hope Channel Hrvatska koji su 14 sati bili na hladnoći pripremajući sve kako bi mogli gledati finale i uživati u koncertu… bilo je toliko hladno da se tehnika smrznula i kratko vrijeme mikrofoni nisu radili, ali srećom brzo su proradili pa smo mogli uživati u predivnom koncertu koji je pripremio ADRA AID band.  Hvala Borisu Brkiću koje je organizirao bend i svima iz benda koji su uložili sate u pripremu i došli iz različitih dijelova Hrvatske od Zagreba, Križevaca, Virovitice, Rijeke pa čak i iz Slovenije. Zahvalni smo i profesoru iz Glazbene škole u Virovitici, Slobodanu Radovanoviću koji je s ekipom pripremio posebnu izvedbu sa zvonima.

Zahvalni smo i roditeljima koji su odlučili unatoč hladnoći posjetiti sajam, bilo je predivno vidjeti mališane kako uživaju u malim stvarima. Veselimo se novim ADRAonicama i drugim aktivnostima u 2023. godini. 

Svatko od vas je bio jedan mali kotačić u ovom za nas velikom eventu za cijeli grad Glinu. Veliko hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali, puno vas volimo, i neizmjerno smo zahvalni Bogu što možemo biti dio vaših života.

Ukoliko želite da ADRA Hrvatska nastavi imati ovakve i razne druge aktivnosti s djecom na poslije potresnom području možete nas podržati uplatom na:

  • ADRA Hrvatska
  • Prilaz Gjure Deželića 77, Zagreb
  • IBAN HR9223600001502659276
  • SWIFT: ZABAHR2X
  • Svrha: za djecu Banovanije
  • Zagrebačka banka, Trg bana Josipa Jelačića 10, Zagreb