Poziv na 2 online radionice – Digitalna procjena potreba stradalih tijekom krize i Psihosocijalna podrška tijekom kriznih situacija

POZIV NA 2 ONLINE RADIONICEE – rok za prijavu 15.11.2023 (srijeda)

U sklopu projekta „Umrežavanje i povećanje pripravnosti OCD-a za krizne situacije u Istočnoj Hrvatskoj“ koji ima za cilj povećanje kapaciteta i međusobne umreženosti OCD-a u kriznim situacijama i katastrofama, pozivamo Vas na 2 radionice:

  1. Digitalno prikupljanje podataka o potrebama korisnika nakon kriza i katastrofa, te upravljanje volonterskih aktivnosti – Vrijeme radionice: 10h – 11h, 16.11.2023. (četvrtak)
  2. Pružanje psihosocijalne podrške ugroženom stanovništvu tijekom kriznih situacija – vrijeme radionice: 10h – 11h, 17.11.2023. (petak)

Ove radionice imaju za cilj pomoći organizacijama civilnog društva naučiti kako digitalno prikupljati podatke o svojim korisnicima, kako tijekom krize, tako i van nje, te kako učinkovito upravljati volonterima tijekom krize i naučiti ih dati kvalitetnu psihosocijalnu podršku.  

Radionicu organizira ADRA Hrvatska, a vodit će je Daniel Presečan, voditelj Odjela za djelovanje u kriznim situacijama ADRA-e Hrvatske. Navedene prakse rezultat su naučenih lekcija tijekom raznih kriza i katastrofa unutar Hrvatske i van nje, te služe za unaprjeđenje praksi organizacija civilnog društva tijekom kriznih situacija i katastrofa.

Radionica će se provoditi na platformi ZOOM, a poveznicu na radionicu dobiti ćete nakon što se prijavite na ovoj poveznici – https://forms.gle/eLDpnGpnpKKM4JZS9

Rok prijave je do 15.11.2023. Molimo vas da po mogućnosti prijavu popunite ranije.

Projekt „Umrežavanje i povećanje pripravnosti OCD-a za krizne situacije u Istočnoj Hrvatskoj“ je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Osoba za kontakt: Daniel Presečan – daniel.presecan@adra.hr