Održana edukacija o humanitarnim principima i horizontalnim načelima u Glini

Dana 27. travnja 2022. godine u dnevnom boravku kontejnerskog naselja „Mali dom“ u Glini održana je Edukacija o humanitarnim principima i horizontalnim načelima kao dio projekta (ob)Nova SMŽ – Jačanje, pripravnost i održivost lokalne zajednice u odgovoru na krize (UP.04.2.1.11.0752).

Edukaciju je vodila ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Glina Alberta Cestarić, a sudjelovao je 31 sudionik iz različitih organizacija civilnog društva sa područja Sisačko-moslavačke županije i Grada Zagreba.

Predavačica se edukacijom retrospektivno osvrnula na vlastita iskustva i implementaciju humanitarnih principa i horizontalnih načela kroz krizne događaje koji su se dogodili u Republici Hrvatskoj u prethodnih 10 godina. Posebno se osvrnuvši na pandemiju COVID-19 i potres u Sisačko-moslavačkoj županiji. Sa nazočnima je podijelila i naučene lekcije iz kriznih događaja poplava u Gunji te migrantskoj krizi – kroz djelovanje u tranzitnim centrima Opatovac i Slavonski Brod. Sudionici su se aktivnom raspravom priključili iznoseći vlastita iskustva, izazove i naučene lekcije.

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Stajališta izražena u ovoj objavi isključiva su odgovornost ADRA Hrvatske i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost ADRA Hrvatske.