MIA Kenija

Projekt Mission in Action Kenija (MIA Kenija) je socijalni projekt u kojemu se prikupljaju novčana sredstva za napuštenu djecu u sirotištu u gradu Nakuru u Keniji.

Osnivač i voditelj sirotišta je gospodin Ivan Budulica, osoba hrvatskog porijekla, stoga mi kao država sudjelujemo u ovome projektu. ADRA Hrvatska kao neprofitna humanitarna organizacija pomaže prije svega najugroženijim skupinama društva – a to su u ovom slučaju napuštena djeca bez roditelja.

Sirotište ima oko 90 djece bez roditelja svih uzrasta od 0 do 18 godina, kojima su potrebni 24-satna skrb, odgoj i obrazovanje. Također, mogućnost za obrazovanje i prehranu, uz djecu stalne korisnike, koristi i 60 djece iz okolice. To su djeca samohranih majki i vrlo siromašnog stanovništva. Osim toga, sirotište kroz projekt „ONE TRIBE MAMAS“ samohrane majke osposobljava za život kroz edukativne radionice i praktičnu nastavu životnih i krojačkih vještina, a prodajom proizvoda potiče ih da ostanu sa svojim djetetom. Najmlađa majka među njima ima svega 14 godina.

Uz pomoć sirotišta, lokalno se siromašno stanovništvo opskrbljuje pitkom vodom, a u kriznim situacijama i osnovnim namirnicama potrebnim za život.

Cilj ADRA-e Hrvatska je prikupiti jednomjesečna sredstva za osnovne potrebe prehrane, smještaja, odgoja, obrazovanja i zdravstvene skrbi cijelog sirotišta, što iznosi oko 112.500,00 kuna. Sredstva se prikupljaju tijekom cijele godine kroz niz planiranih aktivnosti.

Svi koji žele pomoći projektu MIA Kenija mogu to učiniti na neki od sljedećih načina.

  1. Trajnim nalozima od individualnih donatora iz cijele Republike Hrvatske
  2. Jednokratnim uplatama na žiro-račun ADRA-e za projekt MIA Kenija
  3. Donacijama na humanitarnim koncertima Gospel skupine Agape 2. i 3. studenog 2018. u Zagrebu
  4. Pozivima na broj humanitarnog telefona 060 9003 u studenom i prosincu 2018.

Javnost je s projektom bila upoznata kroz medijske pokrovitelje: HRT 1, u emisijama Duhovni izazovi i Dobro jutro, Hrvatska, te 1. program Hrvatskog radija. Projekt su također promovirali televizija Z1, Radio Sljeme i Hrvatski katolički radio.