Humanitarni koncert u Kutini

U nedjelju, 18. studenoga, održan je humanitarni koncert Gospel skupine Agape „Kutina za Darka Bana“ u velikoj kino-dvorani Pučkog otvorenog učilišta Kutina.

Za oko stotinu i pedeset prisutnih građana iz Kutine i okolice, gopsel glazba je bila nešto sasvim novo, jer još nisu doživjeli ovakvo ozračje uz crnačke duhovne pjesme na slavu Bogu, i uz pratnju instrumentalnog sastava, kakvo su im priredili raspoloženi glazbenici. To je bilo pravo iznenađenje i oduševljenje za Kutinjane, koje su oni iskazali dugim pljeskovima, ovacijama i brojnim fotografijama.

Koncert su organizirale ADRA i Udruga osoba s invaliditetom OSI iz Kutine, a prostor za koncert dobili smo besplatno. Ovaj je događaj imao jednu važnu svrhu. Novac koji se davanjem dragovoljnih priloga prisutnih prikupio na koncertu namijenjen je isključivo za nabavu posebnog vozila za Darka Bana, mladića iz Kutine koji je rođen kao nepokretan.

Prikupljen je iznos od 4.380 kuna, što će pomoći Darkovom ocu u nabavi vozila s rampom za osobe s invaliditetom, kako bi Darko mogao lakše putovati. Ovim su činom stanovnici Kutine pokazali svoju velikodušnost i čovječnost te pokazali kako u njihovim redovima još uvijek postoje prave vrijednosti koje mogu uljepšati živote drugih oko njih koji su u potrebi.

Daniel Purda