Humanitarni koncerti za Dječji dom u Keniji

Poznati hrvatski Gospel ansambl Agape iz Zagreba održat će dva humanitarna koncerta pod nazivom “Svima treba ljubav“ u korist Dječjeg doma Mission in Action (MIA) iz Kenije. Koncerte priređuje Humanitarna organizacija ADRA Hrvatska u povodu dolaska gospodina Ivana Budulice u Zagreb, osnivača i voditelja ovog Doma za napuštenu djecu u Keniji. Koncerti će se održati u dvoranama dvije najveće Adventističke crkve u Zagrebu: u petak 2. studenog u Rakovčevoj 26, i u subotu 3. studenog na Prilazu Gjure Deželića 77,  s početkom u 19 sati.

Gospodin Ivan Budulica iz Australije podrijetlom je iz Hrvatske, a s obitelji je osnovao dječji dom Mission in Action u Keniji. Dolazi u Zagreb upoznati javnost u Hrvatskoj o svom djelovanju u Keniji gdje sa svojom suprugom, Kenijkom Damaris, udomljuje i brine o stotinu djece od kojih su mnoge prihvatili kao napuštenu i ostavljenu dojenčad. Također provode i druge humanitarne projekte u Keniji, posebice za mlade majke.

Skrb koju obitelj Budulica pruža ovoj djeci uključuje njihov danonoćni predan rad te sigurnost, ljubav i pažnju koju nesebično daju ovoj djeci, nerijetko spašenoj od sigurne smrti. U sklopu Doma organizirana je škola, učenje engleskog jezika, bavljenje sportom i glazbom, savladavanje mnogih životnih vještina te zdravstvena skrb. O djeci brinu do godina njihovog odrastanja i osamostaljivanja uz neophodnu pomoć osoblja i volontera koji na određeno vrijeme dolaze iz Hrvatske, Europe i drugih zemalja svijeta. Više o Dječjem domu Mission in Action (MIA): www.missioninaction.com.au fb: Mission in Action – Kenya

Gospel ansambl Agape ove je godine već obilježio 35. obljetnicu svog djelovanja koncertom u dvorani Vatroslava Lisinskog uz Jazz orkestar i kamere HRT-a, te mnoge popularne pjevačke goste. S obzirom da je ansambl Agape poznat po svom humanitarnom djelovanju, jer je oko 80% od njihovih 500 koncerata bilo humanitarnoga karaktera, ovim koncertima želi još jednom obilježiti svoju obljetnicu i pomoći u senzibiliziranju javnosti i prikupljanju sredstava za pomoć Dječjem domu MIA u Keniji kojeg vodi naš čovjek.

Molimo vas da u svom medijskom prostoru najavite ove humanitarne koncerte i na taj način pomognete ovoj potrebitoj djeci te pridonesete upoznavanju hrvatske javnosti o iznimnom i neobičnom djelovanju našeg sunarodnjaka, gospodina Ivana Budulice s obitelji, u Keniji.

Humantiarni telefon: 060 9003 (6,25 s PDV-om)

Podaci za uplate na račun ADRA-e

Primatelj: ADRA Hrvatska
Prilaz Gjure Deželića 77 10000 Zagreb
IBAN: HR5923600001101582233
Model i poziv na broj: HR00 19114
Opis plaćanja: MIA Kenija

Darko Kovačević