Humanitarna pomoć za Strmac

U suradnji s učenicima volonterima Srednje škole u Maruševcu te našim dragim prijateljima voditeljima i učenicima osnovne škole Waldshut u Njemačkoj, ponajviše zaslužnima, ADRA Hrvatska održala je humanitarnu akciju u romskom naselju Strmac u Varaždinskoj županiji. Učenici sa svojom učiteljicom Mirjanom Petrić, koja je iz gradića Waldshut te našega porijekla, već nekoliko godina zaredom pripremaju prigodne božićne paketiće za djecu u romskom naselju.

Ove godine djeci predškolskog i školskog uzrasta podijeljeno je oko 700 paketića. Također, u suradnji s ADRA-om Hrvatska podijeljene su zimske jakne i deke za nadolazeću zimu te odjeća i obuća. Svaka obitelj dobila je i paket s osnovnim namirnicama: brašnom, soli, šećerom, uljem, tjesteninom, rižom i sl.

Široki dječji osmijesi uvijek su iznova poticaj za djela ljubavi i skrbi za naše bližnje.

ADRA Hrvatska zahvaljuje volonterima Srednje škole u Maruševcu na pomoći u podjeli paketa. Posebna zahvalnost ide gospođi Mirjani Petrić, koja nesebično svake godine mjesecima radi i potiče svoje kolege, učenike, njihove roditelje i širu zajednicu na važnost suosjećanja, brige i skrbi o onima koji su u potrebi te više puta godišnje dolazi u romsko naselje Strmac i čini dobro.

Hvala vam od srca.