Dvadeseti SlatinaFest

U Subotu, 19. svibnja, održan je jubilarni 20. Međunarodni festival dječje duhovne glazbe Slatina fest. Sudjelovalo je više od 130 djece iz Hrvatske i inozemstva te svojim veselim glasovima uveličalo ovaj rođendan.

ADRA Hrvatska je posebice za ovu prigodu organizirala humanitarnu akciju “Rastimo s Emom.“ Po preporuci liječnice Željkice Gravičak, na festivalu su prikupljana sredstva za dvogodišnju djevojčicu Emu koja je rođena sa teškom srčanom manom. Djevojčica je do sada imala već dvije operacije no sukladno njezinom rastu i razvoju, uskoro joj slijedi još jedna u nizu operacija.

Humanitarna zaklada „Nora Šitum“ je u korist ove humanitarne akcije iz fonda  koji je preostao od  humanitarne akcije „Svi za Milu“, uplatila na račun ADRA-e Hrvatska iznos od 60 tisuća kuna. Uz prikupljena sredstva na koncertu obitelj je dobila donaciju u iznosu od 68.098,89 kn. Time su u potpunosti pokriveni troškovi liječenja male Eme.

ADRA Hrvatska je sretna što je uz sve ljude dobrog srca mogla biti dio Eminog sretnog odrastanja te pomoći obitelji na ovaj način. Hvala svima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji.