Humanitarni koncert u Kazalištu Vidra u Zagrebu

Gospel ansambl Agape iz Zagreba nastupit će u korist smještaja obitelji čija se djeca liječe u “Klaićevoj”

Izborom pjesama iz svojeg repertoara, koji obuhvaća gospel, crnačke duhovne pjesme, a ovom prigodom i prelijepe svjetske i domaće božićne pjesme, Gospel ansambl Agape će u nedjelju, 1. prosinca 2019. u 18 sati na Sceni Vidra, svojim sugrađanima podariti iznimnu večer. Posjetitelji će, uživajući u prigodnoj i lijepoj duhovnoj glazbi, kupnjom svoje ulaznice imati priliku pomoći onima kojima je ta pomoć potrebna — obiteljima čija se djece liječe ili odlaze na terapiju u Kliniku za dječje bolesti Zagreb — “Klaićeva”. Te obitelji dolaze iz drugih, često udaljenih krajeva Hrvatske i nije im lako osigurati si smještaj za to vrijeme.

Koncert se održava u organizaciji Humanitarne organizacije ADRA Hrvatska, u sklopu projekta priređivanja i održavanja manjih stambenih jedinica koje mogu poslužiti takvim obiteljima da besplatno prenoće tijekom liječenja njihove djece, i to u blizini bolnice. U projekt je uključena i Udruga Krijesnica, koja povezuje obitelji u potrebi s organizatorima ovog humanog projekta.

Na ovu zamisao su došli mladi Kršćanske adventističke crkve Zagreb 1, koja se nalazi u blizini Klinike za dječje bolesti. Svojim volonterskim radom prionuli su preuređivanju stambenih prostora u vlasništvu Adventističke crkve kako bi ih prenamjenili za korištenje obiteljima koje su zahvalne za tu mogućnost.

Gospel ansambl Agape poznat je medijima i široj javnosti već trideset i šest godina po vrlo kvalitetnim i uspješnim nastupima i koncertima, ali i po svojem humanitarnom djelovanju, jer je oko 80 % od njihovih pet stotina koncerata bilo humanitarnog karaktera. Posebno su zapamćeni koncerti održani u dvorani Vatroslava Lisinskog uz Revijski i uz Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije te mnoge poznate pjevačke goste hrvatske estrade. Te je koncerte snimala i izravno prenosila Hrvatska radiotelevizija i Radio Sljeme, a popratili su ih Katolički radio, Hrvatski radio, Radio 101, Z1TV i drugi mediji. Agape je imao zapažene nastupe i u televizijskoj emisiji “Do posljednjeg zbora”, u kojoj je došao do finalnih emisija ovog popularnog glazbenog natjecanja zborova Hrvatske radiotelevizije.

Najavljujemo ovaj humanitarni koncert u ime Humanitarne organizacije ADRA, Gospel ansambla Agape kao nositelja koncerta, i svih obitelji kojima će takva pomoć itekako značiti. Pomozimo im zajedničkim snagama “Da im bude lakše” — kao što kaže naslov ovog humanitarnog koncerta, za kojeg je i Satiričko kazalište Kerempuh gotovo besplatno ustupilo svoju Scenu Vidra.

Darko Kovačević