Molimo za Beirut

Prošli tjedan, 4. kolovoza 2020., glavni grad Libanona, Bejrut, pretrpio je veliku eksploziju u kojoj je poginulo najmanje 135 ljudi, više od 5000 ih je ranjeno, a barem 300 000 ljudi je ostalo bez svojih domova. Vlasti vjeruju da bi smrtonosna eksplozija mogla biti posljedica zapaljenja nekoliko tona visoko-eksplozivnog materijala na skladištu u glavnoj luci. Ova katastrofa je još veća kada znamo da se tamošnji stanovnici već suočavaju s ekonomskom krizom i pandemijom koronavirusa.
ADRA Libanon javlja da nikada nisu vidjeli takvo razaranje koje podsjeća na ratnu zonu. Naši kolege su na terenu svaki dan te nastoje pomoći najugroženijima, ali potrebni su međunarodni napori da bi se pomoglo svima koji su nastradali. Osim hrane, vode i higijenskih potrepština, potrebni su im i šatori, kreveti i generatori, obzirom da u većini grada nema struje.
ADRA Hrvatska se ovim putem uključuje u prikupljanje financijskih sredstava koji bi bili usmjereni najpotrebitijima preko ADRA-e Libanon. Pozivamo sve koji su u mogućnosti da pokažu ljubav i suosjećanje te pomognu koliko mogu.
Pomoć možete uplatiti na ADRA-in glavni račun:
IBAN: HR5923600001101582233
SWIFT: ZABAHR2X
ADRA Hrvatska, Prilaz Gjure Deželića 77, 10000 Zagreb
Zagrebačka banka Trg Bana Jelačića 10
Svrha: Pomoć za Libanon
HVALA VAM!