Kronike iz Banovanije – Izlet u Zagreb

Za vrijeme proljetnih praznika htjeli smo za izviđače organizirati planinarski izlet na Sljeme, kako bi naučeno znanje mogli primijeniti u praksi. Zbog lošeg vremena morali smo odgoditi planinarenje, ali ne i zajedničke aktivnosti u Zagrebu.

Zahvalni smo dvorani za slobodno penjanje Fothia i treneru Tomislavu koji su nam omogućili da steknemo nove zanimljive i zabavne vještine. Svima nam je ovo bilo novo iskustvo, brzo smo se izmorili, neki su rekli kako su u prvih petnaest minuta potrošili svu energiju od doručka. Nakon penjanja u Fothiji, napravili smo kratku stanku da nadoknadimo izgubljenu energiju i pripremimo se za puno zabave i skakanja u centru Amazinga. Svi su bili oduševljeni trampolinima i jedva čekamo ponovni dolazak. Izlet smo završili uz happy meal u McDonaldsu i krenuli nazad na naše potresno područje. Umor nakon dana prepunog aktivnosti nikom nije smanjio oduševljenje i nestrpljenje za iduće izlete, penjanja i pustolovine.

Svaki izviđački sastanak donese nam nešto novo, ali najbitnija nam je povezanost, zajedničko provedeno vrijeme i to što djeci možemo ponuditi kreativne i zanimljive aktivnosti izvan škole. Jer ovoj djeci s potresnog područja to je bila jedina aktivnost takvog tipa koju su imali preko praznika.

Naše projekte s djecom na potresnom području možete podržati uplatom na:

ADRA Hrvatska

Prilaz Gjure Deželića 77, Zagreb

IBAN: HR9223600001502659276

SWIFT: ZABAHR2X

Svrha: Za podršku djeci sa Banovanije

Zagrebačka banka, Trg Bana Jelačića 10, Zagreb