Kreativne radionice za djecu u Varaždinskim Toplicama

Jedan od ADRA-inih trenutnih projekata su i radionice za djecu iz Ukrajine u prihvatnom centru za izbjeglice u Varaždinskim Toplicama. Svake srijede djeca svih uzrasta vesele se kad se na vratima pojave volonteri ADRA-e jer to znači igru i kreativnu zabavu. Obavezno slijedi pitanje: “Što ćemo danas izrađivati?”

Na radionici ponekad rado sudjeluju i roditelji koji zajedno sa svojom djecom uživaju u izradi edukativnih i zabavnih predmeta, slikanju, crtanju, bojanju… Ukratko, vrijeme je to kad svi dajemo mašti na volju i uživamo u rezultatima svojeg rada. Osim radionica, trudimo se zadovoljiti i potrebe koje pojedinci imaju pa smo tako uspjeli nabaviti i kofere i torbe za one koji su se odlučili vratiti u Ukrajinu. Hvala svima koji su koji su se pridružili ovoj akciji i pomogli oko prikupljanja.

Naše druženje srijedom nastavljamo i dalje u veselom tonu, a dio atmosfere možete vidjeti i na priloženim fotografijama.

Radionice se odvijaju u maloj sportskoj dvorani koju za hladnog i kišnog vremena koristimo i za igre koje su osmišljene tako da djeca razvijaju motoriku i druge vještine, a ujedno uče kako biti dio tima i surađivati s drugima. Iako su neke igre natjecateljskog duha, svi se veselimo uspjehu pojedinca. Posebno želimo pohvaliti stariju djecu koja u igrama malo “progledaju kroz prste” onim mlađima kako bi i oni pobijedili.

Sigurni smo da se ovdje stvaraju prijateljstva koja će trajati cijeli život!