Kronike iz Banovanije, 3.4.2022.

6. Izviđački sastanak
Prošli izviđački sastanak bio je sunčan i obradovali smo se vanjskim aktivnostima, ali ponovno zahlađenje i snijeg na potresnom području poremetio nam je planove tako da smo šesti izviđački sastanak kojeg smo imali 3. travnja proveli unutra.
Iako smo bili u zatvorenom, bilo nam je jako zabavno. Izviđače smo započeli podjelom u dvije grupe jer je cijeli izviđački sastanak bio jedno natjecanje. Započeli smo s novim zanimljivim igrama, nakon čega je slijedilo ponavljanje čvorova i priprema za natjecanje. Bilo je lijepo vidjeti kako veliki izviđači pomažu malima da savladaju čvorove. Naši izviđači su domišljati i odmah su u praksi iskoristili ambulantni čvor koji su povezali od kratke užadi i napravili dugačko uže koje su iskoristili za igru. Natjecanje u čvorovima je bilo jako napeto, a neki su možda i izgubili glasove od jakog navijanja.
Nakon natjecanja u čvorovima, slijedile su radionice sa studenticama socijalnog rada. Starija grupa se bavila ovisnostima s naglaskom na alkoholizam. Srednja grupa je radila na jačanju samopouzdanja i samopoštovanja. A najmlađi su radili na vještinama komunikacije.
Na prošlim sastancima smo učili kako spakirati ruksak za planinarenje na koje planiramo ići preko proljetnih praznika. Znamo koliko je važno pametno spakirati hranu i imati energetske pločice kako bi se moglo dugo hodati u prirodi. Na ovom sastanku smo naučili da i sami jednostavno možemo napraviti svoje energetske kuglice. Svaka ekipa je dobila sastojke i osnovni recept koji su mogli prilagoditi i promijeniti po svojoj želji. Osim što smo naučili raditi kuglice bilo nam je jako lijepo raditi u timu i imali smo priliku biti kreativni. Ovo je bio samo prvi kulinarski show kojeg ćemo uskoro ponoviti jer smo svi bili oduševljeni.
Imali smo i roditelje u žiriju koji su ocijenili naše kuglice i time smo imali pobjednike natjecanja koji su si dali ime “Nepobjedivi” a “Maline” će imati priliku sljedeći put odnijeti titulu pobjednika. Ovo nam je bio zadnji sastanak prije kratke pauze u 4. mjesecu od naših sastanaka u Malom Gradcu nedjeljom, ali to ne znači da nećemo imati aktivnosti. Radujemo se planinarenju preko proljetnih praznika o kojemu ćete uskoro saznati više.
Hvala vam što podupirete djecu na Baniji. Ovoj djeci ste uljepšali i više od samog dana sastanka jer cijeli tjedan pričaju i čekaju na sljedeći izviđački sastanak. ❤
Projekte s djecom na potresnom području možete napraviti uplatom na:
ADRA Hrvatska
Prilaz Gjure Deželića 77, Zagreb
IBAN: HR9223600001502659276
SWIFT: ZABAHR2X
Svrha: Za podršku djeci sa Banovanije
Zagrebačka banka, Trg Bana Jelačića 10, Zagreb