ADRA Novosti

Mijenjamo svijet, korak po korak...

Opremanje knjižnice u Hotelu Porin

Iako se izbjeglički prihvatni centar u Slavonskom Brodu u potpunosti zatvorio ADRA Hrvatska nastavlja pružati pomoć migrantima unutar Republike Hrvatske. Naši djelatnici redovito posjećuju Hotel Porin u kojem je zbrinuto oko 300 izbjeglica. U suradnji s Crvenim Križem ADRA Hrvatska pomaže u vođenju knjižnice koja je ciljano oformljena i opremljena za migrantsku populaciju. Iako zasad u knjižnici ne postoje nikakvi dodatni sadržaji osim knjiga, ADRA Hrvatska planira funkcijski unaprijediti taj prostor da bi se stvorio kvalitetan multimedijski centar kako za odrasle, tako i za djecu. Konačni cilj jest kreiranje ugodnog i sigurnog prostora u kojem će azilanti rado boraviti.

Vođena tom vizijom ADRA Hrvatska namjerava dodatno urediti interijer prostora što se odnosi na postavljanje tepiha, slika, plakata i sl. Također bi se ugradile dodatne police za knjige, a da nikada ne bi bile prazne nabavio bi se dovoljan broj knjiga na engleskom, arapskom i farsi jeziku. Radi stvaranja malog, ali izuzetno potrebnog informatičkog kutka ADRA Hrvatska u planu također ima nabavljanje i postavljanje do 10 računala koja bi bila na raspolaganju svim azilantima. Na ovom mjestu organizirali bi se tečajevi osnova informatike (Word, Excel, PowerPoint). Posebna pozornost posvetila bi se onim najmlađima te bi se shodno tome osigurao specijalan kutak za djecu u kojem bi se mališani mogli sigurno družiti, a organizirale bi se i razne glazbeno-likovne radionice.

Ukoliko na bilo koji način želite i možete pomoći našoj organizaciji u nastojanjima da se svi navedeni planovi ostvare, slobodno nam se javite. Svaka Vaša podrška, bez obzira na svoj oblik je dobrodošla.