ADRA Novosti

Mijenjamo svijet, korak po korak...

Napunimo Hrvatsku sretnom djecom

“Napunimo Hrvatsku sretnom djecom” je humanitarni projekt ADRA-e Hrvatska. Svrha projekta je pružanje pomoći i prikupljanje sredstava za socijalno ugroženu djecu u dvjema osnovnim školama – O. Š. “Blage Zadre Vukovar” i O. Š. “Antuna Bauera” kako bi im se pokušao omogućiti što kvalitetniji život i sretnije odrastanje.

Prikupljeni prihod je namijenjen za ukupno 26 djece u spomenutim osnovnim školama kojima će se platiti škola u prirodi, na koju idu svi 3. i 4. razredi navedenih osnovnih škola, a na koju ovih 26 učenika  u protivnom ne bi bili u prilici ići budući im roditelji gotovo da nemaju primanja.

Glavni donatori ovog projekta jesu Cockta u Buzz bar koji svakog četvrtka organiziraju događanje “Be Human By Cockta” unutar kojeg jedan poznata osoba iz svijeta sporta, politike, medija, filma ili glazbe, poslužuje goste, a dobit od iznosa kojeg naplati u vremenu od 21-22h, uplaćuje se za projekt „ Napunimo Hrvatsku sretnom djecom“. Cockta, i Atlantic Trade kao njen distributer, za svako ovo događanje uplaćuje na račun ADRA – Hrvatske još dodatnih 500,00 kn u svrhu potpore navedenom projektu. “Be Human By Cockta”, kao događanje koje prikuplja sredstva za humanitarne svrhe, održavat će se sve do početka lipnja 2016.godine.

ADRA Slovenija već nekoliko godina uspješno provodi projekat pod nazivom „Napunimo Sloveniju sretnom djecom“ i bilježi velik broj sretne djece kojima je pomogla kao i određeni broj osnovnih škola s kojima ima uspješnu i kontinuiranu suradnju.