ADRA Novosti

Mijenjamo svijet, korak po korak...

Prijem kod Predsjednice Republike Hrvatske

Povodom Međunarodnog dana volontera, 4. prosinca, Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović primila je predstavnike volontere humanitarnih organizacija koje od samih početaka predano i nesebično pomažu s izbjeglicama na teritoriju Republike Hrvatske.

U zadnjih godinu i pol Hrvatska se suočila s dvije humanitarne katastrofe – poplavama u istočnoj Slavoniji i nedavnim priljevom izbjeglica i migranata koja još uvijek traje. Obje situacije su zbog svoje velike ozbiljnosti zahtijevale profesionalne i pravovremene odgovore od strane humanitarnih organizacija predvođenih Hrvatskim Crvenim Križem, među kojima je i ADRA – Hrvatska koja od prvih dana katastrofe svojim resursima i znanjem pomaže u što kvalitetnijem i humanijem pronalaženju rješenja.

Povodom ranije spomenutih katastrofa, Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, prijemom volontera, željela im je zahvaliti na njihovom nesebičnom radu, a također i njihovim humanitarnim organizacijama na svoj pomoći koju su pružali i nastavljaju pružati potrebitima. Na taj način oni su “stvorili sliku o hrvatskom čovjeku i našoj domovini kao zemlji humanosti i solidarnosti“, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović. Kao predstavnik volontera ADRA – Hrvatske prijemu je prisustvovao pastor Vladimir Janušić koji je u oba hitna odgovora na spomenute katastrofe, s kojima se Hrvatska suočila u protekle dvije godine, predano i odgovorno djelovao kroz volonterski rad.